About

Welkom.
Dit blog gaat grotendeels over de ‘teachings of Abraham Hicks‘ en ‘aanverwante onderwerpen’.
Een aantal jaar geleden (2007) kwam Abe in mijn leven door Esther & Jerry Hicks en zij geven vele antwoorden die ik had of wilde vinden. Tot nu zijn zij voor mij mijn grootste leraren. Buiten mijzelf en mijn dagelijks leven om. 😀
Mijn spirituele reis begon duidelijker te worden toen ik 18 jaar was (in het jaar 1983) en het boek kreeg, ‘De zin van ziek zijn’ van Thorwald Dethlefsen en Rüdiger Dahlke.
In de loop der jaren heb ik leringen van sjamanen bestudeerd, wicca en andere ‘natuur religies’ zoals de Noord-Amerikaanse ‘natives’, Inca’s en de Maja’s, de oosterse leringen zoals van de Boeddha en Zen, chi gong, en ook de leringen van Jezus. Ik heb veel onderzocht en ondervonden van de westerse psychologie en psychotherapie. Ik ben wetenschappen gaan bestuderen zoals sociologie, historie, biologie en veel pedagogie. Later meer en meer kwantum fysica en kwantum mechanica. Spiritualiteit met de boeken van Neal D. Walsch, ‘A cource in miracles’, boeken van Deepak Chopra waarin spiritualiteit en wetenschap samen gaan. Ik heb zoveel gelezen, het is niet te tellen of op te noemen. Ik heb mij verdiept in ‘energie werk’.
Tegenwoordig lees, luister en kijk ik ook veel via internet. Wat een uitvinding, internet!
Bijna alles wat in de spirituele, ‘zelfontwikkeling’, of ‘nieuwe tijds’ beweging gaande is, is in het Engels. Dat betekent dat op dit blog ook veel Engelse sites, interviews e.d. worden aangeboden.
Het een verslag van wat ik tegenkom in mijn dagelijks leven en hoe ik het gebruik en leef. Tips, truukjes, informatie, interviews en verhalen over heel veel onderwerpen en hoe ik, en wij dit (kunnen) gebruiken in ons leven.
Heel veel plezier,
Anita.
(Voor contact mail mij op ahaaah@live.nl. of via Facebook hier :))

6 responses to this post.

  1. Posted by Ruchama on 19/02/2011 at 00:06

    dag Anita,
    leuk om je tegen te komen via de website van beyond Awakening. Ik was blij verrast een nederlandse link tegen te komen, want in m’n eentje naar de internet seminars’ luisterend vraag ik me soms wel eens af of er in Holland nog meer mensen zijn die ervan weten en ervan leren, genieten en groeien.
    Bedankt voor je posts ik zal je af en toe blijven volgen.

    veel plezier op ‘reis’!
    groetjes,
    Ruchama

    Like

    Beantwoorden

  2. Posted by Anita on 14/03/2011 at 13:35

    Hi Ruchama,

    Wat een nooie naam.

    Wat leuk dat je een berichtje achter hebt gelaten.

    Er zijn echt veel meer mensen in Nederland die luisteren naar seminars en dergelijke. En groeien en bloeien vol vreugde!
    Dank je wel voor je berichtje en leuk wanneer je nog eens langs wipt. 😀

    Jij ook een reis vol plezier!

    Liefs,
    Anita.

    Like

    Beantwoorden

  3. Posted by Loek on 29/01/2016 at 22:55

    dag Anita, toeval bestaat niet. Zo blij met je blog. Zit midden in een proces. Dit heb ik net nodig. Thx.

    Geliked door 1 persoon

    Beantwoorden

  4. wat is je naam onder facebook?

    Like

    Beantwoorden

Plaats een reactie